RETONING.com
Re-toning > Nyújtsak???

WARNING

  • Missing log ./cmsimple/log.txt

Nyújtsak???

(vagy passzív kimozgatás?)

Az előző cikkben is említettük, hogy görcsös feszes állapot egy alkalmazkodás. A görcs és feszesség azonban nem haszontalan vagy véletlen történés, hanem testünk fájdalmas, de szükségszerű alkalmazkodása. Ki kell mennünk a fürdőbe, dolgozni kell, működni kell tovább, de testünk fájdalommal jelzi, hogy baj van.

Azonban a tartóizmok hiányában az ízületek és a gerinc  túlterhelődik, ez felgyorsíthatja a kopást és további sérüléshez vezethet. 

Ez lehet önfenntartó, sérülés-fájdalom-görcs-további sérülés-még több görcs ördögi köréhez vezetve.

Sok esetben a görcs, merevség egy védekezés, testünk így helyezi nyugalomba a fájdalmas ízületet, gerincet. Ezt szaknyelven "izomgipsznek, izompólyának" nevezik.

Ha passzív nyújtással vagy kimozgatással "csak" a mozgató izmainkkal foglalkozunk, akkor elfedjük időlegesen a problémát. Néhány esetben az utolsó védelmi vonalat üthetjük ki erőltetett nyújtással, ezzel további sérülést kiváltva. 
Néha, enyhébb esetben segíthet a nyújtás, ha közben magára talál a tartó izomzat. Kutatások bizonyítják, hogy ez sokszor sajnos nem így van.

Megítélésünk szerint a nyújtást, kimozgatást az alulműködő tartó izomzatot fejlesztő speciális gyakorlatokkal kell kiegészíteni. 

All contents presented are for informational purposes only and not intended to diagnose or treat. Always seek professional advice!
All contents presented should be reproduced with the written permission of retoning.com. A honlapon közölt információk tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik a megfelelő szakmai kivizsgálást és kezelést. Kérje, orvosa vagy gyógytornásza segítségét! Az oldal részének vagy egészének másolása csak a retoning.com írásos hozzájárulásával lehetséges!

STÚDIÓK:
OKTOGON, BUDA

Időpont:
+36-1-3325561
+36-70-310-9000