RETONING.com
Re-toning > IZMAINK > Izommerevség és görcs

WARNING

  • Missing log ./cmsimple/log.txt

Izommerevség és görcs

( spazmus, feszesség, görcskészség, feszes-tónusos )

Az izmok összehúzódásra és elernyedésre vannak tervezve. 

Összehúzódva záródnak erek, csökken a keringés így kevesebb oxigén és tápanyag érkezik. Felhalmozódnak a salakanyagok, ezek irritálják a szöveteket. Hosszú távon, ez szöveti elfajuláshoz, hegesedéshez, szöveti érzékenységhez vezet.

Különösen érzékenyek a mozgató izmok, melyek ki-be kapcsolásra vannak tervezve.

A tartó izmok, ezzel szemben felkészültek a tartós összehúzódásra és jól bírják ezt az állapotot.

A problémák akkor jelentkeznek, ha a tartó izmok elégtelensége miatt a mozgató izmok veszik át helyüket. Ilyenkor a mozgató izmok túlműködnek, érzékennyé, feszessé, érzékennyé, fájdalmassá, idővel röviddé vállnak.

Gyakori hiba, hogy ilyenkor csak ezek nyújtására koncentrálunk. Ez hoz átmeneti enyhülést, de mivel újra be kell kapcsolniuk helyettesíteni, visszajutunk a fájdalmas, merev állapothoz.

Fontos, hogy bekapcsoljuk ÚJRA a tartó izmainkat, tehermentesítve a túlműködő mozgató izmokat. Ez önmagában is képes "lenyújtani" a feszes mozgató izmokat sok esetben!

All contents presented are for informational purposes only and not intended to diagnose or treat. Always seek professional advice!
All contents presented should be reproduced with the written permission of retoning.com. A honlapon közölt információk tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik a megfelelő szakmai kivizsgálást és kezelést. Kérje, orvosa vagy gyógytornásza segítségét! Az oldal részének vagy egészének másolása csak a retoning.com írásos hozzájárulásával lehetséges!

STÚDIÓK:
OKTOGON, BUDA

Időpont:
+36-1-3325561
+36-70-310-9000